logo_lena_gavelin

Kontakta mig:
lena@run4heart.se
Mobil: 070-6678783

Veckans pass

Tipsar här varje vecka om inspirerande och utvecklande träningspass för Trailrunning Sweden. 

På gång:

Vill du få hjälp med ditt träningsupplägg. Få feedback på den träning du genomfört. Hjälp att nå ditt mål.
Läs mer här
 

Bemer partner:

Ta del av run4heart nyhetsbrev

lite tankar från mig:

2018

Förra veckan var jag i Kroatien tillsammans med Trailrunning Sweden, trailresa till Kroatien. En fantastisk vecka med helt underbara människor, vi var på alla nivåer från de som ville ta det lite lugnare med 5-10 km, till "ultragänget" som avslutade veckan med 42 km och 2000 höjdmeter. Förutom löpning längs kusten, upp på Istriens högsta topp, och allt däremellan, så åt vi god mat, umgicks och hade fantastiskt roligt, träningsvärk i skrattmusklerna följde med :-). Tack alla som bidrog till denna vecka och att jag fick vara en del av det som ledare på resan!

Läs hela inlägget »

Nu kan du få hjälp av mig att lägga upp din träning för att nå just ditt mål.

Det ska bli jättespännnade att få följa några löpare och hjälpa dem att nå sina mål, stora som små...

Jag har många gånger fått frågan att lägga upp ett allmänt träningsupplägg inför t.ex.ett specifikt lopp som Marathon eller Lidingöloppet. Jag har alltid fastnat i att det är omöjligt att lägga upp en planering som ska funka för alla. Oavsett om man har samma mål, så kan man ha så vitt skilda bakgrund, och förutsättningar. Nu har jag äntligen, med hjälp av Trailrunning Sweden, tagit steget att börja med ett Coach verktyg online. Jag ser fram emot att hjälpa enskilda individer med personligt anpassade program, med en planering som är anpassad efter just deras bakgrund och förutsättningar. Mitt specialistområde blir såklart framförallt mot långdistans med mycket erfarenhet inom både asfaltslöpning och trail. Jag har coachat allt från nybörjare till elit och som mitt motto är det viktigaste att vi har en röd tråd i glädjen som ska genomsyra det du gör.  
Välkommen med din anmälan!

Läs hela inlägget »
Firat nyår i Vålådalen, flera skidturer i fantastiska vinterfjäll. Tid för reflektion. Firat nyår i Vålådalen, flera skidturer i fantastiska vinterfjäll. Tid för reflektion.

Andra dagen på året 2018, det är nu vi ska ha nyårslöfte, vad ska hända året 2018? Vad ska jag prestera under året? Jag har också fått frågan, vilka tävlingar blir det i år? vad har du för mål? Jag har också funderat på det och det svar jag kommit fram till är: Jag ska må bra! Jag håller även fast vid mitt mål att jag ska träna för att orka göra det jag gillar mest av allt med löpning, kunna springa flera timmar på fjället. För att klara det vet jag att jag måste ha delmål som inte är lika roliga t.ex. träna styrketräning minst en gång i veckan, göra mina rehabövningar och se till att behålla en viss rörlighet. Sedan kan jag lägga in något intervallpass för att det är roligt och ger mig styrka, eller ta ett löppass som inte känns lika roligt för jag vet att jag kommer tacka mig själv när jag efter två timmar på fjällöpningen känner att jag har faktiskt har ork en stund till. Mina känslor får styra om och när jag ska tävla. Jag vill fortsätta springa, åka skidor, vara ute i naturen. Mitt högsta mål för 2018 ligger dock inte i träning och tävling. Mitt största mål 2018 är att ge mig själv mer tid att reflektera, ta vara på varje dag, inte på det sättet att jag "måste" göra en massa saker varje dag, tvärtom, jag ska lära mig lyssna på mitt inre, vad vill jag idag och i större grad låta mina känslor styra. 

Gott Nytt År på er!

Läs hela inlägget »

yrke: IdrottspedagogInspiratör & löptränare

Idrottspedagogik m idrottsmedicin
Idrottspsykologi Friidrottsförbundets löptränarutbildning
Flera års erfarenhet av läger och löpkurser.
Löpteknik, utvecklas som löpare.
Träningsglädje!

min
löparkarriär:

10 år i friidrottslandslaget 2001–2010.
VM Paris 2003,
EM Göteborg 2006,
EM Barcelona 2010.
8 landskamper.

minnesvärda segrar:

Stockholm Marathon 2002, Göteborgsvarvet 2002, Finnkampen 2002 och 2004, Tjejmilen 2001 och 2004, Monaco Marathon 2006 , Lidingöloppet 2002 samt 2004–2006, Swiss Alpine Bergsmarathon 78 km 2009

Andra segrar
(efter min "karriär")

Axa Fjällmaraton 2013
Höga Kusten Trail 43 K 2015 
UTGS 50 K 2015
Vemdalen Fjällmaraton 2016 & 2017
Största segern är att kunna springa!

personliga
rekord:

5 000 m - 16.32 (bana)
10 000 m - 34.04
(Tjejmilen 33.35)
Halvmaraton - 1.13.03
Marathon - 2.30.39(svenskt rekord 2003-2007)
Lidingöloppet 30 K - 1.53.13

Lägenhet i
Vålådalen uthyres









Intresserad att hyra vår lägenhet i Vålådalen,
när vi inte är där och tränar?
4 bäddar med plats för extrasäng. Läs mer
Hyr ut via airbnb eller ring:
 Micke 070-924 50 78

Bloggarkiv

Run4heart med Lena Gavelin
Träning, läger, resor och andra aktiviteter inom löpning.