logo_lena_gavelin

Vinter, vinter vinter..

Visst är det fantastiskt med våra årstider? Varje årstid har sin tjusning. Just nu njuter jag av riktig vinter med minusgrader och snö och just idag vräker verkligen snön ner, här i Ås. 
Visst, löpning kanske inte är lättast att bedriva när det är kallt och mycket snö, men jag njuter ändå av årstiden.
Själv passar jag på att få in mer alternativ träning i form av längdskidor, som även gör mig starkare som löpare.
Idag har jag genomfört ett distanspass löpning i snömodd, och det är en tjusning i det också. Jag får vara inställd på att tempot inte blir så högt, jag kanske inte kan planera in snabba intervaller med mycket spänst i steget, istället se att jag får bra löpstyrka, med snön som motstånd.
Jag försöker även under vinterhalvåret få in mer styrketräning, just nu undviker jag att gå på gymmet, men ser istället till att jag får några kortare pass hemma med mestadels kroppens eget motstånd.
Just nu är mitt mål att träna för hälsan och just att kunna vara ute, åka skidor eller springa en lång tur, njuta av naturen och årstiden och faktiskt orka göra det jag vill göra. Just nu blir det mycket längdskidor, långa fina turer i vinterfjäll, glömmer gärna tiden och njuter av omgivningen så mycket det går.
Jag myser i alla fall i snön och riktig vinter, hoppas du kan göra det också!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar