logo_lena_gavelin

Tävlingspremiär 2015

Starten har gått. Någonstans lite längre bak, finns jag i rosa Salomonmössa :-) Starten har gått. Någonstans lite längre bak, finns jag i rosa Salomonmössa :-)

Så var den gjord, vet inte vilken tävlingspremiär i ordningen, det har blivit några genom åren... Idag var det Tåsjöloppet, även premiär på Tåsjöberget, där jag inte varit tidigare. 41 km på skidor, 2 timmar och 44 minuter, idag fick man jobba för varje meter.

-6 grader och nysnö gav något sladdriga spår, men en riktigt fin bana och njöt verkligen längst uppe på berget där snön låg tungt i träden och ledkorsen var helt snötäckta, mot en blå-grå himmel, det gjorde tillfället magiskt! 

På något sätt gillar jag tävlingsmomentet, även om det kan kännas motigt innan och nog frågade jag mig själv både en och två gånger på väg upp om det är värt att kliva upp kl 05.15 för att åka bil i 2 1/2 timme och sedan trängas med andra ute i skidspåret med nummerlapp, men jo det är ändå en speciell känsla när man tar på nummerlapp. Jag ger det där lilla extra, som man inte tar fram på träning. Jag vill alltid göra det bästa av just den dagen och varje åkare man kan hinna ikapp på slutvarvet(av två), är en liten seger i sig. Totalt hamnade jag på en fjärdeplats i damklassen, vilket jag känner mig väldigt nöjd över, då jag räknar åkarna framför mig som mycket starkare skidåkare än vad jag är. Det viktigaste för mig är dock att kunna känna sig nöjd med dagen och den där känslan att få gå över mållinjen är ändå en seger i sig... som inte blir samma sak när jag är ute på en egen långtur. Dessutom träffar man många likasinnade(lika knäppa :-)? ), som man kan analysera och fundera över dagens träningspass med efteråt :-)

Dagens långtur på skidor 41 km, på Tåsjöberget. Tåsjö classic ski maraton

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-