logo_lena_gavelin

Snöpuls

Snöpuls pass i skogen? Bra för både fotstyrka, puls och benstyrka. Snöpuls pass i skogen? Bra för både fotstyrka, puls och benstyrka.

Idag har vi fått massor härlig kall vintersnö i Östersund. Jag vill både med tanke på veckans pass och att vintern gjort sitt antågande i stora delar av Sverige, tipsa att passa på!

Att springa i vit fluffig snö är jättehärligt och ger bra träning. Förutom att pulsen stiger ganska fort, utan att du behöver hålla speciellt högt tempo så tvingas du även till högre knälyft, tränar bålen för att stabilsera löpningen och tränar fotlederna p.ga. den ojämna marken. Så passa på ut och pulsa, alla ni som fått snö i dagarna.

Ett tips är att genomföra dina intervaller på veckans pass i snö, tycker du att det blir för långt med tre minuter snöpuls(vilket kan vara väldigt långt om det är mycket snö..), så kör istället 1 min, t.ex. 1 min x 8-10 st med 30 sek gåvila. Jobbigt och roligt!! Jag lovar

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar