logo_lena_gavelin

Eftertanke i advent

Mycket som ska fixas till jul. Allt som ska vara klart, fixas... därtill träning som "måste" göras? Glöm inte dig själv, din "egna" tid med en promenad, löp-eller skidtur. Jag älskar att komma ut på "egen" tid ensam med naturen, stillheten, friskheten, lugnet och ensam med mina tankar, ibland löser jag de svåraste problemen, ibland kan jag "bara vara". Ofta är det en egen träningsrunda, med min kropp som får bestämma.

I helgen åkte jag till Vålådalen, tog tåget på fredag morgon- Det kändes så underbart skönt att komma upp till Vålådalen, min plats att komma till ro, slappna av hitta lugnet = jag blir dödstrött...

Jag hade sett framför mig några dagar med skidpremiär och flera mil i skidspåret...Fredagen bjöd på +5, ingen gnistrande vinterdag.. lägg därtill en trött kropp efter en händelserik, mycketjobbvecka. Tröttnade ganska snabbt att halka runt på 2 km slinga, premiären blev inte som tänkt även om det var skönt att stå på skidor och komma ut. Lördag åkte några varv, f.m passet ok men ingen "aha" upplevelse, lördag e.m. bättre! äntligen minusgrader, vinter och lite snö i träden, nu kunde jag njuta av att åka fram i elljuset, vinter, lite snö i träden och fina förhållanden, det blev fyra varv(14 km). Ganska ensam och njöt av stavtagen i spåret. 

Söndag 1.a advent, nu vitt på backen lite snö som fallit under morgonen, men vaknar med halsont, ingen skidåkning idag, och blev faktiskt inte alltför besviken. Tog istället en promenad, inget ont som inte har något gott med sig. Där ensam i skogen, endast en räv som gått före mig på stigen, hittar jag lugnet, stillheten, så skönt det kan vara med helt egen tid, de fick åka runt, runt, runt på skidspåret, säkert jättefint men jag saknade det inte. På min promenad kunde jag njuta av naturens ljud ett rinnande vatten, mina knarrande fotsteg, lugnet, stillheten, tid för eftertanke. 

Njutningspromenad, det hade kunnat vara "njutningslöpning" eller "njutningsskidåkning". Men idag saknade jag inte att åka runt med 100 andra runt ett 3,5 km spår i jakt på km och mil, idag njöt jag av en ensam tur i skogen, med djuren som enda sällskap. 

1.a advent med skogspromenad med fjällen som kullis, skogens stillhet djurens närvaro och naturens ljud.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-