logo_lena_gavelin

Skidor som uppbyggnad

Den här delen av året är en period, för de flesta, att lägga en bra grund. Vi ska bygga upp en stark kropp inför kommande säsong. För oss som har snö och is som underlag, men även för andra, kan löpningen den här perioden lätt bli ensidig.  Det blir lätt mycket löpning på hårt underlag och ibland även med svårt underlag som snömodd och is. Ett bra sätt att denna period kunna både undvika ensidig belastning och bygga upp en bättre allsidig styrka samt få bra grundträning, är att åka skidor. Skidåkning ger bra kondition och allsidigt styrka. Eftersom du använder hela kroppen och fler muskelgrupper än när du springer så är det ett utmärkt sätt att förbättra syreupptagningen, du blir starkare och minskar belastningen. Så njut av snön och byt ett löpass mot längdskidåkning så kommer du ännu bättre förbered inför kommande säsong.
Glad tredje advent på er alla!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar