logo_lena_gavelin

UTGS 2015, del 1

Tillbaka i Alquézar för Ultra Trail. Tillbaka i Alquézar för Ultra Trail.

Det är ingen hemlighet att jag gillar Alquézar, stället, atmosfären, bergen, maten, naturen.... Har sedan jag började anordna löparläger i byn varit sugen att återkomma första helgen i oktober för UTGS, Ultra Trail Guara Somantano, och i år var det dags!

Ett fantastiskt lopp i fantastisk miljö! Det finns tre distanser att välja mellan 38, 50 och 100 km. 50 km sträckan kändes för mig det rätta, med sina 2500 höjdmeter är det ändå en tuff utmaning. Förberedelserna blev inte de bästa med två veckor kvar och en bruten handled, min inställning har dock hela tiden varit att få en grym upplevelse ett bra avslut på en härlig trail sommar och att få komma tillbaka till Alquezar och se en hel by leva upp för ett bergslopp.

Med mig till loppet hade jag Joakim, tidigare lägerdeltagare(som likt som mig fastnat för Alquezar) samt sambo Micke. Vi anlände på torsdagskväll, och hade hela fredag att njuta av Alquezar, reka banan och underlaget lite. Det blev ca 12 km, nästan hela "första rundan" skippade sista backen ner i canyon. Vi fick känna på underlaget lite backar och luften. Sedan var det "bara" att ladda, hämta nummerlapp och sova.

Banprofil på lördagens 50 K, 2500 h.m.. Vi hade en rejäl stigning framför oss...
Micke och Joakim under kvällens briefing, enbart spanska, bra med bildspel där man i alla fall kunde hänga med på bilderna...
Hämtat startpåsen, läggdags kl. 09 imorgon går starten för 50 K.
Hämtat startpåsen, läggdags kl. 09 imorgon går starten för 50 K.

Imorgon fortsätter min blogg om själva loppet! Håll ut ;-)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-