logo_lena_gavelin

Kontakta mig:
lena@run4heart.se
Mobil: 070-6678783

Veckans pass

Tipsar här varje vecka om inspirerande och utvecklande träningspass för Trailrunning Sweden. 

På gång:

Vill du få hjälp med ditt träningsupplägg. Få feedback på den träning du genomfört. Hjälp att nå ditt mål.
Läs mer här
 

Bemer partner:

Ta del av run4heart nyhetsbrev

lite tankar från mig:

2015 > 09

Mot målet, Skulebergets topp. Mot målet, Skulebergets topp.

Det blev trots allt start i Höga kusten trail, vilket jag är mycket glad för, även om jag fortfarande är stel i vaderna, så känner mig som en anka när jag går :-).
Jag anlände till Skule friluftsby redan på fredagen, då jag under kvällen höll en föreläsning och tipsade i löpteknik under förkvällen. Det var skönt att komma dit och känna på den härliga atmosfären, den något spända men ändå glada förväntan inför vad som väntade dagen efter. Jag kände mig fri från förkylningen och bestämde mig för att hämta ut nummerlapp och köra.
Kände under uppvärmningen att benen var något sega, förkylningseffekter eller bara trött? Första kilometrarna var på grusväg, då jag har lätt att komma in i lite för högt tempo, kände när vi svängde in i terrängen att det kunde bli en tuff dag...
För mig var det här loppet skitbra! Att få springa så pass teknisk terräng, stenar rötter, klippsten, stenrösen och därtill ett antal höjdmeter, en jättebra utmaning! Jag började dock att få krampkänning i fötter redan andra gången upp mot Slåttdalsberget, över 20 km kvar..., den blev direkt påtaglig när det bar iväg ner från berget igen, sedan kom krampen smygande i vristerna, vaderna... Det gick bättre när det blev lite slätare löpning, mjukare underlag och mindre teknisk löpning en bit.. sedan var det dags att ta sig upp till Skulebergets topp, ner igen och sedan upp i slalombacken, krampen kom mer och mer, jag försökte springa bort den, gå bort den, dricka bort den och kunde ändå hålla den någorlunda kontrollerad fram till sista backen, men upp i slalombacken sista kilometern sa den emot - du menar inte att du ska upp igen! Då protesterar jag! Så det blev en riktig kamp mot krampen(och huvudet) i sista backen, vet inte hur lång tid det tog, länge... men till slut var jag uppe och över mållinjen... Extra bonus att jag vann damloppet, ny rekordtid och hade "bara" fem killar före i mål :-), så topp tio! Ja jag hade klarat det, alltid kul att känna att man utvecklas i något, tror jag lärt mig en del om att springa på stenrösen, klipphällar och svår teknisk terräng. Jag har i alla fått några påminnelser:
- att börja dricka tidigt under loppet, nu panikdrack jag vätskeersättning ner från Slåttdalsberget och fick håll istället.
- ta inte för lätt på de sista kilometrarna.. tog en sportdryck för lite då det var "bara"  7 km, kvar som dessutom blev åtta... tänkte att jag klarar mig, snart framme, men då hade jag två gånger upp till Skuletoppen kvar.
Har även lärt mig att det tar väldigt stryk på benen att springa så mycket sten och teknisk löpning, så extra magnesium, extra gel och mer förberedelser kan vara bra. Nästa gång....

Föreläsning på förkväll inför Höga kusten trail.
Föreläsning på förkväll inför Höga kusten trail.
I mål, när jag kommit upp på benen, efter legat i mål av kramp. Kunde njuta av utsikt, seger :-) och genomfört lopp!
I mål, när jag kommit upp på benen, efter legat i mål av kramp. Kunde njuta av utsikt, seger :-) och genomfört lopp!
Läs hela inlägget »
Hoppas på en start på lördag,  kommer i alla fall att få uppleva stämningen då jag finns på plats och föreläser på fredagskvällen. Kom å lyssna! Hoppas på en start på lördag, kommer i alla fall att få uppleva stämningen då jag finns på plats och föreläser på fredagskvällen. Kom å lyssna!

En förkylning kommer aldrig lägligt... inte den här gången heller. Inte dundersjuk, kan jobba, vara uppe och gå på möten,men att träna eller tävla, känns inte shysst för kroppen. Halsont som kom som en blixt från himlen under lördagsnatten och övergått till täppta bihålor, hoppas den försvinner lika snabbt och oväntat som den dök upp. Jag har sett fram emot att inte"bara" föreläsa på Höga Kusten trail, utan även stå på startlinjen för denna unika bansträckning på lördag. Föreläsningen ligger inte i farozonen, så från den positiva sidan, så får jag i alla fall komma dit och känna atmosfären, hoppas, hoppas, att jag även kan ta mig an 43 km höga kusten trail på lördag. Jag hoppas någar dagars vila ska gör sitt till. Någon fler som ska springa på lördag? och/eller komma för att trivas och lyssna på fredagskvällen? 

Läs hela inlägget »

yrke: IdrottspedagogInspiratör & löptränare

Idrottspedagogik m idrottsmedicin
Idrottspsykologi Friidrottsförbundets löptränarutbildning
Flera års erfarenhet av läger och löpkurser.
Löpteknik, utvecklas som löpare.
Träningsglädje!

min
löparkarriär:

10 år i friidrottslandslaget 2001–2010.
VM Paris 2003,
EM Göteborg 2006,
EM Barcelona 2010.
8 landskamper.

minnesvärda segrar:

Stockholm Marathon 2002, Göteborgsvarvet 2002, Finnkampen 2002 och 2004, Tjejmilen 2001 och 2004, Monaco Marathon 2006 , Lidingöloppet 2002 samt 2004–2006, Swiss Alpine Bergsmarathon 78 km 2009

Andra segrar
(efter min "karriär")

Axa Fjällmaraton 2013
Höga Kusten Trail 43 K 2015 
UTGS 50 K 2015
Vemdalen Fjällmaraton 2016 & 2017
Största segern är att kunna springa!

personliga
rekord:

5 000 m - 16.32 (bana)
10 000 m - 34.04
(Tjejmilen 33.35)
Halvmaraton - 1.13.03
Marathon - 2.30.39(svenskt rekord 2003-2007)
Lidingöloppet 30 K - 1.53.13

Lägenhet i
Vålådalen uthyres









Intresserad att hyra vår lägenhet i Vålådalen,
när vi inte är där och tränar?
4 bäddar med plats för extrasäng. Läs mer
Hyr ut via airbnb eller ring:
 Micke 070-924 50 78

Bloggarkiv

Run4heart med Lena Gavelin
Träning, läger, resor och andra aktiviteter inom löpning.