logo_lena_gavelin

Kontakta mig:
lena@run4heart.se
Mobil: 070-6678783

Veckans pass

Tipsar här varje vecka om inspirerande och utvecklande träningspass för Trailrunning Sweden. 

På gång:

Vill du få hjälp med ditt träningsupplägg. Få feedback på den träning du genomfört. Hjälp att nå ditt mål.
Läs mer här
 

Bemer partner:

Ta del av run4heart nyhetsbrev

lite tankar från mig:

2014 > 12

Jul med systrarna Gavelin Jul med systrarna Gavelin

Firat jul med familj och vänner, dagarna går fort, fem dagar hos mor och far och så många man vill träffa och samtidigt hinna ta det lugnt, mysa och något träningspass ska ju också klämmas in, för fridens skull..

Det viktigaste under julen är dock att få träffa familjen, systrarna och deras familjer, så har det också varit. Jag hann med några löppass mellan middagarna och julmys, annars har tiden mest gått till att träffa familj, släkt och vänner, precis som det ska va` Numera helt ok att jogga/springa en tur 30-60 min. istället för att vara ute i timmar.... Skidorna hade jag lämnat hemma, så nu börjar det suga i skidtarmen. Ikväll åker vi till Vålådalen och blir kvar en vecka, hoppas nu på lite mer skidor...

Läs hela inlägget »
Häng med till Spanien i april 2015! Häng med till Spanien i april 2015!

Nu är det bara dagar kvar av 2014, och vi ser fram emot nya utmaningar och löpupplevelser 2015. Anmäl dig till 2015-års löpupplevelse med run4heart till spanska pyreneérna innan torsdag, så har du 500 kr rabatt! Dessutom har du ett bra mål att se fram emot under de mörka dagarna i januari, att få springa in våren i de spanska bergen, med blommande mandelträd, olivlundar och vingårdar.
Läs mer
Vi ses igen 2015!

Läs hela inlägget »
Foto: Mårten Eneberg Foto: Mårten Eneberg

Härlig 4.e advent i skidspåret. Snö, snö, snö, underbart 3 timmar skidor i vinterlandskap! Snön är en bristvara på många ställen, men i Landön kan man hitta mer av den varan, lägg därtill entusiaster(Rupert Simonsson) som ger sig ut och spårar på de mest snörikaste områdena och vi får 36 härliga km ute i vinterlandskapet. Det gick något tungt idag, att spåren yrt igen på många ställen gjorde inte turen lättare, men glad att få ett härligt långt pass med skidor, det kan ju tyvärr bli en bristvara resten av julveckan. Bästa adventsfikat väntade dessutom i målet, lussekatten, pepparkakor och kaffet kan inte smaka bättre än direkt efter skidturen. Testa!!
I hopp om en vit jul önskar jag er alla en härlig vecka! Njut av ledighet och kanske ett och annat träningspass, allt blir så mycket härligare med lite frisk luft, så passa på att ta en promenad, löp- eller skidtur tillsammans i julveckan.
 

Läs hela inlägget »
På G i skidspåret På G i skidspåret

Det går upp och ner ibland. Just nu är det både vädret och min träningsform som svajar både hit och dit. I lördags åkte jag och Micke till Landön(5 mil från Ås) för att hitta snön och riktig skidåkning. Fick en fantastisk tur, 34 km på riktig snö! Dock satte temperaturen ned glädjen en smula, då jag inte var riktigt klädd för -15... Kan säga att det var riktigt skönt med en bastu när jag senare under dagen nådde Vålådalen. Just i Vålådalen åkte jag en sista skidtur idag, innan hemfärd, nu hade det varit plusgrader som vänt till minus = hårda spår = bakhalt med mina skidor, inte vallade för underlaget. Fick då ta till stakning som med min löpbakgrund absolut inte är min starka sida, insåg snart att det är väldigt mycket mentalt, trodde aldrig att jag skulle orka staka ett varv på 2 km banan, med en hel del backar, men det gjorde jag stakade sedan ytterligare 6 varv... :-). Så upp och ner med vädret och upp och ner med formen, för ett par veckor sedan kände jag mig helt kass och ur form, idag fick jag känna mig hyfsat stark, och med tre pass på ca 3 mil under tre dagar känner jag att skidformen kanske är på väg, synd att det kommer att gå ner igen då snön lyser med sin frånvaro här hemma.
Ha en fortsatt bra vecka!

Läs hela inlägget »
Idag 1.a december, en månad kvar av rabatten till en löpupplevelse med lite extra.. Idag 1.a december, en månad kvar av rabatten till en löpupplevelse med lite extra..

Du har fortfarande möjlighet att anmäla dig till vårens löpupplevelse, fram till årets slut har du dessutom rabatt på resan. Ge dig själv eller/och en vän en julklapp att se fram emot under den mörka årstiden, ett löparläger med lite extra... Trail camp Alquezar

 

Läs hela inlägget »
1.a december i Vålådalen, vardagslyx en måndag.

I helgen har jag och Micke varit i Vålådalen, var länge sedan sist och njöt verkligen av att vara där igen. 1.a advent i Vålådalen har blivit en tradition, härligt att pyssla lite inne i "stugan", fixa lite advent och mysa framför brasan... Ännu bättre när jag kan få göra skidpremiär också!! Stannade kvar och passade på att ta ett "sista" skidpass idag måndag innan möte i Järpen, det kan man kalla vardagslyx!

Nu hoppas jag dock på lite mer snö till nästa gång... att åka varv på varv på 2-3 km bana, det funkar en helg och första skidpassen, men kan erkänna att det blir lite tradigt efter några varv. Idag lyckades jag dock skrapa ihop 30 km, på denna slinga, bra gjort! 

Kan erkänna att det inte "bara" blev skidor under helgen, insåg efter första passet att en hel helg runt 2 km slinga, inte skulle funka, då det finns så mycket mer... blev därför även ett löppass, med pannlampa. Fördelen med lite snö var att fjällstigarna var riktigt bra att springa på, det var helt fantastiskt härligt. Bara jag, lampan, stigen och skogen, då känner jag mig fri och närvarande, en kvist som knakar i skogen, i övrigt hör jag bara mina egna steg och andning, frost i träden, en måne som försöker titta fram genom träden bara lampans sken i mörkret.  

En första advent, med skidor, löpning och julmys :-)
Läs hela inlägget »

yrke: IdrottspedagogInspiratör & löptränare

Idrottspedagogik m idrottsmedicin
Idrottspsykologi Friidrottsförbundets löptränarutbildning
Flera års erfarenhet av läger och löpkurser.
Löpteknik, utvecklas som löpare.
Träningsglädje!

min
löparkarriär:

10 år i friidrottslandslaget 2001–2010.
VM Paris 2003,
EM Göteborg 2006,
EM Barcelona 2010.
8 landskamper.

minnesvärda segrar:

Stockholm Marathon 2002, Göteborgsvarvet 2002, Finnkampen 2002 och 2004, Tjejmilen 2001 och 2004, Monaco Marathon 2006 , Lidingöloppet 2002 samt 2004–2006, Swiss Alpine Bergsmarathon 78 km 2009

Andra segrar
(efter min "karriär")

Axa Fjällmaraton 2013
Höga Kusten Trail 43 K 2015 
UTGS 50 K 2015
Vemdalen Fjällmaraton 2016 & 2017
Största segern är att kunna springa!

personliga
rekord:

5 000 m - 16.32 (bana)
10 000 m - 34.04
(Tjejmilen 33.35)
Halvmaraton - 1.13.03
Marathon - 2.30.39(svenskt rekord 2003-2007)
Lidingöloppet 30 K - 1.53.13

Lägenhet i
Vålådalen uthyres









Intresserad att hyra vår lägenhet i Vålådalen,
när vi inte är där och tränar?
4 bäddar med plats för extrasäng. Läs mer
Hyr ut via airbnb eller ring:
 Micke 070-924 50 78

Bloggarkiv

Run4heart med Lena Gavelin
Träning, läger, resor och andra aktiviteter inom löpning.