logo_lena_gavelin

Kontakta mig:
lena@run4heart.se
Mobil: 070-6678783

Veckans pass

Tipsar här varje vecka om inspirerande och utvecklande träningspass för Trailrunning Sweden. 

På gång:

Vill du få hjälp med ditt träningsupplägg. Få feedback på den träning du genomfört. Hjälp att nå ditt mål.
Läs mer här
 

Bemer partner:

Ta del av run4heart nyhetsbrev

lite tankar från mig:

2013 > 11

Grattis pappa på namnsdagen, en månad kvar till julafton. Lite panik över allt jag ville hinna med innan dess, när jag idag inser att det är bara en månad kvar! Renovering, företaget, adventsmys m.m. åsså var det julklapparna...

Nu har vi i alla fall fått ihop en inbjudan till löparresan med mig till Spanien, anmäl dig innan julafton och du har 695 kr i rabatt, så anmäl nu och du har en perfekt julklapp till dig själv(eller någon annan). Du har under lägret även möjlighet att boka in en tid tillsammns med mig där vi går igenom träningsupplägg eller något annat kring din träning som du vill ha hjälp med.  

För min del har träning i stort sett varit obefintlig denna vecka, med undantag från en premiär på längdskidor igår(lördag). Så nu återstår att se om denna lilla skidtur ska förstöra ännu en vecka... Men blir man inbjuden att träna tillsammns med Vasaloppsvinnare och få lite tips vad gäller skidtekniken, så kunde jag inte låta bli att vara med när Storhogna bjöd på en Vasaloppsläger dag.

En månad kvar tills han dyker upp igen.
En månad kvar tills han dyker upp igen.
Läs hela inlägget »

Använd dubbade löparskor eller broddar(om det är halt) och glöm inte reflexer! Vi är i början av den säsong som innebär snö och risk för halka för den som vill träna utomhus, och för att göra det bästa av vinterlöpningen tar vi hjälp av träningscoachen Lena Gavelin.

Lena Gavelin delar med sig av sin erfarenhet efter många år som elitlöpare för att visa på möjligheterna till löpträning vintertid. – Det går och det kan vara riktigt skönt! Det är ju alltid härligt att vara ute och springa :-)

Läs hela inlägget »

Du kan vara en av de första som kan anmäla dig till en fantastisk upplevelseresa med löpning i spanska pyreneérna. I resans pris ingår allt från att du lyfter från Arlanda lördag den 19.e april tills du landar igen på Arlanda åtta dagar senare.

Du får transfer från flygplatsen i Barcelona till den underbara bergsbyn Alquezar, den kan inte beskrivas, måste upplevas!! Där bor vi på en av byns fina hotell, under veckan ingår helpension, middagarna äter vi dels på hotellet samt ute på byn. Vi springer i fantastiska miljöer direkt från hotellet eller med transport med minibussar till omgivningar i närheten. Vi besöker vingård, springer med lokala bergslöpare, avnjuter god mat efter en hel dag i bergen m.m. m.m.. Resans pris är 13 900 kr, men fram till jul har vi en "boka tidigt rabatt" med 695 kr. Vi tar emot max 14 deltagare, så anmäl dig nu till:
info@lenagavelin.se

Missa inte denna chans till en unik löpupplevelse!

Mer information: Pampas Travel

Läs hela inlägget »

Denna vecka hade jag sista tillfället med mina underbara grupper i Landstinget Östersund. Ännu en säsong med tjejer och killar som lyft sig ett extra steg genom att vara med och träna i en grupp, så kul att se dem! Annars har det varit  jobb med att planera inför nästa säsong våren 2014! En av de stora händelserna blir lägret i Spanien som nu är bokat till den 19-27 april. En upplevelseresa med löpning där vi varvar fantastisk bergslöpning med god mat, lokalt vin, en av de mysigaste bergsbyar full med bergslöpning i själen. Mer info kommer de närmaste dagarna, men jag lovar alla de som följer med mig, en oförglömlig reseupplevelse!

Slutet av veckan toppade jag med guldgalan, mer kontakter och nätverksbyggande men framförallt en härlig kväll med hyllning till Jämtlands alla entreprenörer.

Vi hörs till veckan, då släpper jag inbjudan till trailcamp Alquezar 2014, håll ögonen öppna ;-).

// Lena

Läs hela inlägget »

Ett ställe att längta till?

Alquézar i spanska bergen

Hösten har varit underbar och vi längtar efter vinter, snö och skidåkning. Även om vi har fantastiska årstider så kan man längta bort ibland, till en annan plats, en ny upplevelse annat klimat och andra träningsförhållanden. Våren 2014 kommer det vara möjligt att följa med mig till en fantastisk by i Spanien, Alquezar. Jag har varit där ett par tillfällen tidigare och jag fastnade direkt för denna fantastiska bergsby i foten av Pyrenéerna. Nu anordnar jag tillsammans med Pampas travel en träningsresa under påsken. Det blir en träningsresa som man kan längta till och drömma om. Vi kommer att springa i fantastisk miljö, uppleva bergslöpning där den är som allra bäst samtidigt som vi upplever en del av spanska Somantano, äter god spansk mat tillagad av spanjorer, följer med några bergsguider på löpvägar där de sprungit under massor av löpturer, besöker en av dalens många vinodlingar m.m. m.m.. Vill du längta bort någon gång under vintern så boka in dig på denna resa så har du något att se fram emot under vinterns mörka dagar och när vi svär över kalla löpturer på isiga vägar, då kan du längta bort till en vecka i Spanien. Håll utkik när vi släpper anmälan. Så länge kan du se några av bilderna vi tog vid årets testresa i mars.

Trevlig helg!
//Lena

Läs hela inlägget »

yrke: IdrottspedagogInspiratör & löptränare

Idrottspedagogik m idrottsmedicin
Idrottspsykologi Friidrottsförbundets löptränarutbildning
Flera års erfarenhet av läger och löpkurser.
Löpteknik, utvecklas som löpare.
Träningsglädje!

min
löparkarriär:

10 år i friidrottslandslaget 2001–2010.
VM Paris 2003,
EM Göteborg 2006,
EM Barcelona 2010.
8 landskamper.

minnesvärda segrar:

Stockholm Marathon 2002, Göteborgsvarvet 2002, Finnkampen 2002 och 2004, Tjejmilen 2001 och 2004, Monaco Marathon 2006 , Lidingöloppet 2002 samt 2004–2006, Swiss Alpine Bergsmarathon 78 km 2009

Andra segrar
(efter min "karriär")

Axa Fjällmaraton 2013
Höga Kusten Trail 43 K 2015 
UTGS 50 K 2015
Vemdalen Fjällmaraton 2016 & 2017
Största segern är att kunna springa!

personliga
rekord:

5 000 m - 16.32 (bana)
10 000 m - 34.04
(Tjejmilen 33.35)
Halvmaraton - 1.13.03
Marathon - 2.30.39(svenskt rekord 2003-2007)
Lidingöloppet 30 K - 1.53.13

Lägenhet i
Vålådalen uthyres









Intresserad att hyra vår lägenhet i Vålådalen,
när vi inte är där och tränar?
4 bäddar med plats för extrasäng. Läs mer
Hyr ut via airbnb eller ring:
 Micke 070-924 50 78

Bloggarkiv

Run4heart med Lena Gavelin
Träning, läger, resor och andra aktiviteter inom löpning.