logo_lena_gavelin

Kontakta mig:
lena@run4heart.se
Mobil: 070-6678783

Veckans pass

Tipsar här varje vecka om inspirerande och utvecklande träningspass för Trailrunning Sweden. 

På gång:

Vill du få hjälp med ditt träningsupplägg. Få feedback på den träning du genomfört. Hjälp att nå ditt mål.
Läs mer här
 

Bemer partner:

Ta del av run4heart nyhetsbrev

lite tankar från mig:

2014 > 07

Sitter nu på tåget på väg från Saltö och Strömstad mot Östersund. Jag har haft fantastiska semesterveckor och kan se tillbaka på härliga kajakturer, tältnätter i skärgården, morgonlöpning med efterföljande bad, makrillfiske, krabbmiddag, sol, bad, klippor m.m. m.m.

Om jag har hunnit med någon löpning? jo faktiskt för att vara motionär riktigt ok. Jag har oftast passat på att träna på morgonen innan övriga aktiviteter. Det har blivit allt från 10 till ett pass på 30 km. Några kajakturer har även gett bra bålträning i havsvågorna, även om det inte blivit några löpta km dessa dagar, saknar det inte ens.
Några bilder från fantastiska sommarveckor:

Nu tillbaka till jobb och vardagen, kan vara ganska skönt det också. Trots semester, sol och bad har jag lyckats trassla mig in i en stor löputmaning, senare i sommar(återkommer till det i senare inlägg) :-). nu njuter jag av minnen frånhärliga sommarveckor både "hemma" i stugan och på Saltö. Tackar mina familjer(min egen och Mickes) som gör detta möjligt! Nu är jag fullladdad med sol och bad och börjar så smått längtar till fjällen och höstlöpning...

Läs hela inlägget »
Fika - bad- och lunchstopp på klipporna. Fika - bad- och lunchstopp på klipporna.

Lördag lunch paddlade vi ut från Saltö och började ett litet paddeläventyr. kan inte säga att jag är någon van paddlare. Det händer ca en gång per år under vår vistelse på Västkusten, tidigare i dubbelkajak, denna gång skulle jag paddla i egen kajak, lite spännande, men roligt!. Det hela slutade i alla fall med två fantastiska dygn på havet, många stopp med bad och mat, 2 nätter i dygn och två fantastiska solnedgångar. Åter tillbaka på måndag eftermiddag, då helt slut i både knopp och kropp, huvudsakligen p.g.a av värme sol och koncentration i vågorna :-).

Dagens löpning på 12 km var allt annat än pigga ben, tänkte att jag inte använt benen under två dagar och därför skulle vara hyfsat pigg, så var inte fallet! Värme sol och två dygn ute till havs tar mer på krafterna än jag förväntat mig. All värme och aktivitet kräver enorma mängder av vätska, så alla ni som är aktiva under dessa varma sommardagar se till att dricka ordentligt innan, under och efter för att kunna vara aktiv utan att bli för sliten kan också rekommendera att träna under morgonen eller kväll för att slippa den starkaste solen.
Några bilder från två fantastiska paddeldygn:
 

Läs hela inlägget »

Det har varit dåligt med uppdateringar från mig senaste veckorna. Jag har helt enkelt varit frånkopplad, semester heter det visst :-).
Först en vecka i Norrland hos mor och far och deras "lillstuga". Här trivs jag nära sjön, nära naturen och det är här jag varit alla mina barndoms somrar, med bad, sol och nära till släkt och vänner. Även denna sommarvecka ägnades mycket tid med familj, kusiner och barndomsvänner. En sådan vecka går fort. det underbara vädret bidrog även att det blev en hel del timmar vid sjön. Om jag har tränat något? Jo några morgonturer blev det, bl.a med "toppturer" på Antarsberget 2 km och ca 230 höjdmeter(alltid något), sista dagen lyckades jag ta backen tre gånger, ett form av rekord :-). Nu när jag börjat intressera mig mer för höjdmetrar kändes det ganska bra att få ta någon morgontur på berget.
Nu är jag på Västkusten, även här skiner solen! Idag, första dagen, hunnit med några bad en båttur och snart vankas något jag längtat efter hela vintern - dagsfärska räkor, finns bara här och är helt underbart gott! Går inte att beskriva, måste upplevas :-)...

Några bilder får illustrera min första semestervecka i "Norrland":

Nu befinner jag mig alltså på Västkusten, Saltö, utanför Strömstad. Här skiner också solen!! Första dagen har inletts med(ordentlig sovmorgon) bad, båttur och även en löprunda har jag hunnit med. Här finns inte så många berg att bestiga, så det får nog bli några morgonturer till stränderna istället, inte så illa det heller :-). Att springa innan frukost, då de flesta inte hunnit ut från stugor och husvagnar, ta ett dopp äta frukost och sedan ha dagen enbart till havet med bad, fiske, sol och besöka vänner det är härlig semester.
Kommer med bilder från Västkusten lite senare, mer bad, fiske och kajak hoppas jag det blir!
Ha en härlig sommar och njut av ljuset, solen varma bad och att "hinna" umgås med de du står nära! Allt detta behöver vi när hösten och vintern kommer. 

Läs hela inlägget »
Jag är ute och rekar löpning i Storhogna :-) Jag är ute och rekar löpning i Storhogna :-)

Nu är det klart, och officiellt! Jag har startat ett samarbete med duktiga Team Nordic trail. Lägret i Storhogna 5-7 september är vårt första stora gemensamma arrangemang. För mig känns det oerhört spännande och utvecklande. Vi ska tillsammans skapa en kanonhelg i Storhogna, med löpning, fjäll, spa gemenskap. Allt detta ingår:

  • 3 dagar fyllda av träning. Alla pass i flera nivåer, från nybörjare till vana löpare.
  • 2 nätters boende del i flerbäddsrum på prisbelönta Storhogna Högfjällshotell
  • Helpension. Fredag: lunch, fika, middagsbuffé. Lördag: frukostbuffé, lunch, fika, middagsbuffé. Söndag: frukostbuffé, lunch.
  • Inträde till SPA och relaxavdelning med bastu, bad och bubbelpool.
  • Vinprovning lördag kväll
  • Föreläsning och coaching av Lena Gavelin, idrottspedagog och tränare. Samt vinnare av både Stockholm Marathon och Fjällmaraton.

    ​Mer information och anmälan

Tillsammans med: 

Du hänger väl med!!

Läs hela inlägget »

yrke: IdrottspedagogInspiratör & löptränare

Idrottspedagogik m idrottsmedicin
Idrottspsykologi Friidrottsförbundets löptränarutbildning
Flera års erfarenhet av läger och löpkurser.
Löpteknik, utvecklas som löpare.
Träningsglädje!

min
löparkarriär:

10 år i friidrottslandslaget 2001–2010.
VM Paris 2003,
EM Göteborg 2006,
EM Barcelona 2010.
8 landskamper.

minnesvärda segrar:

Stockholm Marathon 2002, Göteborgsvarvet 2002, Finnkampen 2002 och 2004, Tjejmilen 2001 och 2004, Monaco Marathon 2006 , Lidingöloppet 2002 samt 2004–2006, Swiss Alpine Bergsmarathon 78 km 2009

Andra segrar
(efter min "karriär")

Axa Fjällmaraton 2013
Höga Kusten Trail 43 K 2015 
UTGS 50 K 2015
Vemdalen Fjällmaraton 2016 & 2017
Största segern är att kunna springa!

personliga
rekord:

5 000 m - 16.32 (bana)
10 000 m - 34.04
(Tjejmilen 33.35)
Halvmaraton - 1.13.03
Marathon - 2.30.39(svenskt rekord 2003-2007)
Lidingöloppet 30 K - 1.53.13

Lägenhet i
Vålådalen uthyres









Intresserad att hyra vår lägenhet i Vålådalen,
när vi inte är där och tränar?
4 bäddar med plats för extrasäng. Läs mer
Hyr ut via airbnb eller ring:
 Micke 070-924 50 78

Bloggarkiv

Run4heart med Lena Gavelin
Träning, läger, resor och andra aktiviteter inom löpning.