logo_lena_gavelin

Vintern är på gång

Fjällöpning tillsammans med upplevelser, vattenfall,  snö, höst och vinter möts och vi fick uppskatta allt det innebär Fjällöpning tillsammans med upplevelser, vattenfall, snö, höst och vinter möts och vi fick uppskatta allt det innebär

Var det sista fjällöpningen för 2020, denna helg? Mycket troligt eftersom det nu är vitt utanför fönstret när jag tittar ut. Under helgens fjällöpning, fick vi snön i ansiktet. Det var fortfarande barmark under lördagens löpning, men dagen efter(söndag)fick vi pulsa i lite snö, träden var vita och som min kompis sa, "nu får man julkänsla"

Jag älskar att vi har årstider, och visst är det härligt att få uppleva alla olika känslor, beroende på årstid. När jag kan springa i korta tights/shorts första passet på våren, när jag svettas under ett tidigt morgonpass på sommaren och bara måste svalka mig med ett bad, när jag får andas den friska krispiga höstluften på fjället och när jag får springa i fluffsnö med julkänsla..

För mig har det blivit alldeles för lite av allt detta i år, min fotskada och operationen jag gjorde för ett år sedan gör sig fortfarande påmind. Jag har gått framåt, fått backa, gått framåt igen och backat igen. Det jag saknat mest är alla de höstlöpningar i fjällen jag hoppats kunna göra, och kanske blev jag för ivrig när jag i augusti kände att jag var redo för fjället. Jag fick några underbara pass och får uppskatta att de blev av, även om jag vill mer. Nu är jag så nöjd är jag att jag fick göra den här helgen, varvat gå med löpning, stannat och fotat, upplevt och hunnit prata en massa med god vän. Då njuter jag på fjället även om det inte går så fort eller blir så många kilometer, men det är faktiskt inte det viktigaste. Nu gäller det för mig, att fortfarande att skynda långsamt och ta vara på de tillfällen det känns bra och uppskatta det. Jag kan ibland bli frustrerad att formen är långt från där den en gång varit men lär mig också mer och mer att uppskatta de pass som verkligen blir av oavsett om jag inte känner mig lika stark som jag en gång gjort, kanske blir jag starkare på ett annat sätt?

Så glöm inte att uppskatta alla träningspass du gör oavsett fart, längd och känsla. Nu går vi mot vinter och får springa i snöfluff, snömodd och ibland ishalka, kanske det är läge att lägga in lite mer alternativ träning, som skidor och bygga upp med mer styrka så är du bättre förbered när vårkänslorna kommer och kan uppskatta alla träningspass ännu mer.

Lycka till!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar