logo_lena_gavelin

Första snön och kursavslut

Första snön Första snön

Igår avslutade run4heart höstens löpkurs, i säsongens första snö.
Jag har nu kört löpkurs i flera år, våren är den mest intensiva, med flera kurser igång samtidigt. Hösten brukar vara lite lugnare, lite synd då det är så otroligt härligt att löpträna på hösten. Jag får ofta frågan om jag har öppna grupper eller kurser, jag har inte haft det hittills, men kanske det kan komma något framöver. De kurser jag har i dagsläget är uppbokade av anställda inom t.ex. kommun eller annan arbetsplats. Vad är det då för skillnad på en löpgrupp och kurs? För mig är kurserna inte enbart för att komma ut och springa i en grupp utan för att deltagarna ska lära sig något, som de kan ha med sig i sin egen träning efter de tillfällen vi haft tillsammans. Jag lägger jag upp träffarna med ett antal tillfällen med olika teman och kunskap för varje tillfälle, vi springer både på platten, i terräng lär oss vad vi ska tänka på i uppförsbackar, nedförsbackar när vi springer intervaller, vilken styrka det är bra att ha som löpare och så vidare. Efter varje tillfälle får även deltagarna med sig minnesanteckningar och övningar för att kunna använda sig av själva.
Nu är terminens kurs avslutad, precis lagom till första snöfallet. Inplanerat till min egen rehabperiod, då jag i nästa vecka ska ta bort några irrriterande slemsäckar i en häl och får köra rehab en period. Nästa säsong ska jag vara redo igen, vårsäsongen, löparnas mest hektiska period. Ser fram emot det!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar