logo_lena_gavelin

Att följa sitt hjärta

En toppenhelg med "bara vara" En toppenhelg med "bara vara"

Det är bra att ha planer och mål, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, men det kan bli toppen ändå!
Jag hade tänkt att åka årets första skidlopp 45 km i Åsarna i helgen, eftersom jag vet att det är en trevlig tävling och att jag brukar trivas där. Att tävla ska för mig vara glädje, kännas roligt och finnas en längtan. En av anledningarna att jag faktiskt slutade en elitsatsning på maraton, var just att jag hade tappat en del av glädjen, då funkade det inte att fortsätta satsa på den nivån. Ännu viktigare kanske det är idag, då mitt tävlande är långt ifrån att nå kvalgränser, prestera på mästerskap, eller nå personbästa.
Vissa dagar är man inte på topp. Saker kanske inte blir som man tänkt sig, jag vill så mycket mer än vad jag känner att jag klarar av eller det händer något som gör att livet helt plötsligt känns ganska svårt. I fredags hade jag en sådan dag, glädjen fanns inte där, jag var inte närvarande i mig själv. Det kändes inte längre roligt att åka iväg att tävla, försöka hitta det där bästa i sig själv, jag hade helt enkelt inte förmåga att känna glädjen. Då kändes det ganska självklart när Micke istället föreslog att "vad säger du om att bara åka till Vålådalen istället, åka lite skidor, elda i braskamin, äta gott, dricka lite vin och bara vara". Det var precis vad jag behövde!

Kvällsmys med eld och braskamin. Kvällsmys med eld och braskamin.

Det blev inget skidlopp ihelgen, men det blev så mycket bättre. Vi fick en fantastisk dag på fjället, med "bara vara tid", en god middag och sedan somna med ett leende och sinnesro framför brasan. Att sedan hinna med en liten topptur, innan hemfärd idag(söndag) var pricken över, och det blev en toppenhelg! Nu känner jag mig laddad av fjälluft, kärlek och kvalitetstid.
I idrott, träning och tävling gäller det alltid att lyssna på sitt hjärta och vad det säger dig. Ibland måste man inse att det kanske "bara" är nervositet eller prestationsångest, då kan den vara bra att övervinnas genom att besegra den och ställa sig på startlinjen. Men när man tappat glädjen, då kan det vara bra att ta ett steg tillbaka för att hitta den igen! 

En fantastisk vinterlördag i Vålådalen
Avslutar helgen med en topptur på Ottfjället. Njuter med kalla kinder och varmt hjärta.
Avslutar helgen med en topptur på Ottfjället. Njuter med kalla kinder och varmt hjärta.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-