logo_lena_gavelin

Gott Nytt År 2017!

Nytt år, nya utmaningar, upplevelser och möjligheter. Nytt år, nya utmaningar, upplevelser och möjligheter.

Ett nytt år, nya utmaningar, nya mål, nya möjligheter. Många är det som har som nyårslöfte att börja träna mer, börja motionera, gå på gym eller börja springa, jättebra! Risken är många gånger att man börjar träna som ett tok första veckorna, får ont, tröttnar eller tycker det blir tråkigt och då var det inte så mycket värt att köpa de där nya skorna, gymkortet eller PT-timmen. För att vi ska hålla kvar och låta hela 2017 bli ett bättre träningsår, så behöver du hålla ut, kanske ha ett mer långsiktigt mål än januari månad och framförallt BÖRJA LUGNT! Ett bra sätt är att tycka det är roligt, nästan hela tiden. Varje pass är inte kul, många gånger känns det skitdrygt att ge sig iväg på det där träningspasset, men jag lovar när det blir mer kontinuerligt och du börjar känna att kroppen, hjärnan och ditt inre mår faktiskt bättre då är det lättare att få kontinuitet i din träning. Låt bara inte varje träning bli en plåga, du behöver inte köra tills du spyr, det ska inte göra ont, det ska kännas behagligt och roligt. Avsluta passet tidigare än du tänkt ibland, känn längtan att få köra nästa pass om ett par dagar och hitta något du trivs med! Jag älskar att vara ute i naturen, oavsett var jag är, se nya platser, känna vinden i ansiktet, stanna upp och reflektera över utsikten, stunden, naturen. Ibland vill jag bara ta det lugnt, ibland vill jag känna att kroppen får bli sådär ordentligt härligt trött, ibland vill jag utmana mig själv att göra något längre, fortare, högre, ibland vill jag "bara vara". Ibland kan jag längta efter känslan efter passet, få sjunka ner i soffan med en kaffekopp ibland är det själva passet som ger mig ro och en stund med egen tid.
Hitta ditt sätt att träna och kom ihåg att njuta, vara i nuet och låta ibland kroppen bestämma vad den vill. Vissa pass är slitsamma och kanske en del "måste" pass på gymmet inte är lika roliga som en löptur i naturen, men kroppen mår bra och en del pass ska göras för att sedan kunna njuta av upplevelsen när allt flyter, jag blir en del i naturen, i skogen, på stigen, på berget eller bara hemma på asfaltsrundan. Lycka till med ditt nyårslöfte och glöm inte att lyssna på hjärtat <3.

Några löparminnen från 2016. Nu blickar jag mot 2017, med nya upplevelser, utmaningar och mål. Gott Nytt År!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-