logo_lena_gavelin

Du blir bra på det du tränar

Ett antal år sedan jag var lite snabbare på slätt underlag, kan inte leva på gammal träning... Ett antal år sedan jag var lite snabbare på slätt underlag, kan inte leva på gammal träning...

Ja, så enkelt kan det vara. Jag har sagt det många gånger när jag coachar andra. Vill du bli bra på att springa backar - spring i backar, vill du bli bra på trail - spring i skog, fjäll och berg, vill du bli snabbare - spring intervaller.. Det där sista är något jag själv lagt på sidan i min egen träning den sista tiden. Man blir inte speciellt snabb på slätt underlag av att springa 3-4 timmar i fjällterräng, det vet jag ju.. men ändå, vad jobbigt det kan va´att ändå tro att det kanske funkar, jag har ju gjort det förut :-). 

Idag sprang jag mitt första lopp på under 10 km(8 km på St Olavsloppet), på väldigt lång tid. Jag har inte heller tävlat på platt underlag utan sten, rötter och kuperad terräng på väldigt lång tid och känslan? - det var jobbigt att försöka springa snabbt och än hur mycket jag ville, så sa benen tvärt emot. Inte heller lätt att ta ut sig helt och hållet, det var inga problem att springa tillbaka samma sträcka efter genomfört lopp, även om jag faktiskt(det är sant) försökte ta ut mig max :-)... Men, jag hade ändå en rolig tur där ute med lite mer självinsikt :-).
Nåja, man blir ju bra på det man tränar, just nu är jag ganska bra på att springa i fjällterräng, med många stopp och lite längre tid. Det är inte så illa det heller :-).

Lycka till alla som fortsätter kämpa på landsvägen fram till Trondheim de närmaste dagarna, på st Olavsloppet! Själv kanske jag tar någon tur upp på Antarsberget, när jag kommer till Norrmesunda framåt helgen, 2 km backe på en skogsstig Jag blir inte så mycket snabbare, men kanske lite bättre på att springa i lång backe :-).
Allt gott! // Lena

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-