logo_lena_gavelin

UTGS, del 2.  50 K, 2 500 h.m.

Med skena och rejält tejpad handled, hoppas det sk aklara sig. Spänd förväntan innan start. Med skena och rejält tejpad handled, hoppas det sk aklara sig. Spänd förväntan innan start.

Lördagsmorgon, väckaren ringer kl 06.15, planerat frukost 06.30. Starten går 09.00. Blandade känslor, förberedelserna har inte varit de bästa, men jag ser fram emot att kunna köra loppet, uppleva miljön, bergen, naturen, springa ett lopp i den miljö vi nu haft flera trail-camps. Ser fram emot dagen!

Starten går. Jag har planerat att ta det lugnt från start, undvika rusning och knuffar. Jag ser att jag har minst tre-fyra tjejer framför mig och en hög killar, då vi springer upp genom Alquézars gator in på stigen. Första backen,  några börjar att gå framför mig, förstår att det inte alls är samma rusning som jag är van vid hemma från Sverige :-). Springer om några sista vägen upp, sedan väntar en lång nedförslöpa längst ner till floden, jag tar det lugnt och hittar en bra rygg att följa, inte ramla..., det var kravet från läkaren med min brutna handled. Uppför nästa stigning tar jag i alla fall två tjejer, ut på ett mer lättsprunget parti hinner jag ifatt en till, vi följs åt en bit, växlar några ord och jag förstår att det är en duktig löpare. Efter ca 7 km(första checkpoint) följer lätt löpning på en grusväg, jag kan springa på en bit och känner mig lite piggare. Ned mot floden igen, och där har benen stumnat till, känner mig lite yr, konstig, sliten? Tar lite av min gel, ramlar två! gånger och undrar hur det här ska sluta. Då jag vid andra fallet har tagit emot mig med min onda hand, blir jag även lite orolig, bestämmer mig för att ta mig lite lugnt upp mot Alquézar, där vi är tillbaka efter ca 14 km, känna efter hur handen mår, för att sedan fortsätta? I Alquézar, ser jag att den tjej jag sprungit med tagit ikapp och vi är samtidigt vid kontrollen, jag tar det lite lugnt, äter en halv banan, lite mandel och fyller på vätska. Nu väntar den tuffaste delen på banan.

Det ska gå uppför i ytterligare ca 10 km. Känner att jag fått tillbaka lite energi efter stoppet. Efter någon km finns Micke med lite vatten och choklad, han meddelar att jag har ca 12 killar framför och leder damklassen, men 15-20 meter bakom kommer nästa tjej..Jag har bestämt mig för att inte stressa, gå där jag behöver, försöka njuta och nyttja de lite lättare partierna för att komma in i bra löpning. Det känns ok och jag tar km för km, allt högre vyer, fantastisk natur. Försöker njuta! Kommer till en fjärde checkpoint Sevil, här ska vi ta en runda på 5-6 km, börjar brant utför, förstår då att vi kommer att få brant uppför så småningom, det blir det...-banans tuffaste stigning men helt otroligt vackra vyer! Det här är fantastiskt! Som högst är vi uppe på ca 1400 meter innan några km utförslöpning. Då kan man tro att det blir lätt, försöker flyta på(aj, aj ont i en tå för varje steg, men det går över...). Nu har vi passerat hälften.

När vi kommit ner för en lång utförslöpa, mestadels grusväg med sten, så är jag inne på bekant trail, min "favoritrunda" på trail camp. Nu kommer vi även in på samma bana som 38 K, så har hela tiden löpare framför att springa om, ger lite extra energi. Mot Virgen de la Vina. Får rapporter att jag är "primero chica", men har ingen aning om hur mycket jag leder med. Känner ändå att jag kan passa på att njuta, trötta ben, men oerhört nöjd över att få vara här, försöker springa kontrollerat, vill inte gå in i väggen eller få omöjlig kramp denna gång. Solen skiner och det har varit en varm dag, försöker fylla på med vätska, så gott det går, vatten och resorb i vätskeflaskorna, vatten och cola på stationerna. 

Efter 4 timmar och 46 minuter, når jag Radiquero, får en känsla av att jag kommer fixa det här idag, första tjej!? Endast 5 km, men en tuff backe kvar.

Inne i Alquézar efter 50 km, njuter, ler, är oerhört trött men inte helt slut. Fantastiskt skön känsla att få gå in som första tjej över mållinjen, kanske ännu mer stolt att "endast" ha sex killar framför mig.

Härlig känsla, efte 5 timmar och 19 min.

Efter målgång, intervju med spansk tv, Santi får agera översättare. Fotografering. En efterlängtad fantastisk god middag under kvällen med Micke och Joakim. Godnatt Alquézar, en fantastisk dag i bergen är tillända.

Thank´s to UTGS, Santi and Pau that have organized everything, that give us the oppurtinity to came here. I´ll be back next year, hopeffully with som more swedes that want´s to feel the mountains in Ultra Trail Guara Somantano. See you all next year!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-