logo_lena_gavelin

Längtar efter vinter

Härlig löpning i höstfjällen, klar luft vackra färger då solen ligger lågt över fjällen. Men nu längtar jag efter snö, minusgrader och skidor. Njut av  att vi har årstider! Härlig löpning i höstfjällen, klar luft vackra färger då solen ligger lågt över fjällen. Men nu längtar jag efter snö, minusgrader och skidor. Njut av att vi har årstider!

Det bästa med att bo i Sverige och i närheten av svenska fjällen, är årstiderna. Varje årstid har sin charm, jag kan längta efter varje årstid på sitt sätt. Att knyta på sig löpskorna och springa på bar mark på våren, att nyttja de långa ljusa kvällarna på somrarna, att springa på fjället i klar höstluft och alla vackra färger, men nu längtar jag efter riktig vinter = snö och skidor! Jag gillar verkligen hösten som bland annat bjuder på den bästa fjällöpningen, klar luft och härligt mys, men nu har vi haft höst en lång tid. I helgen är det 1.a advent, då vill jag ha snö, jag behöver få lite ljus i höstmörkret, längtar efter skidpremiär på riktig snö. Snö i skogen, snö i träden och en vit advent. Jag slipper gärna snöslask och regn, nej ge mig "riktig" vinter på en gång. Fördelen med våra årstider är att det blir naturlig övergång i olika träningsperioder, nu börjar kroppen vara lite sliten av en lång höst, då är det läge att få träna alternativt på skidor, även om vinterlöpning också har sin charm, knarr under skorna, rimfrost i ansiktet, kall näsa och varmt hjärta. Nu får det bli vinter! Ha en bra vecka!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-