logo_lena_gavelin

Vad springer omkring på Frösöberget?

Speciell känsla att springa med mask och utrustning från knopp till tå... Speciell känsla att springa med mask och utrustning från knopp till tå...

Så här såg det ut när jag igår(onsdag), testades på en tuff trailbana på Frösöberget. Jag trodde att det skulle kännas lättare att springa de dryga 7,5 km, men kan lova att det var tunga km i snöyran. Startade med Ladängsbacken, en inte alltför brant slalombacke som avverkades längs downhillbanan för cykel, en snirkelväg uppför slalombacken. jag hade testat banan innan och visste att första backen kan man springa hela vägen, tog dock i lite för hårt...vilket resulterade i en envis mjölksyra som sedan aldrig släppte, att det sedan väntade en ännu tuffare slalombacke, rätt uppför Frösöns Gustavsbergsbacke och att allt detta sedan skulle göras i två varv gjorde att jag fick slita rätt hårt därute i skogen. utrustad med sensorer på armar, händer, ben och fötter(totalt 12 st) + en mask och utrustning för att mäta VO2 max, gjorde kanske resan än tuffare. Jag har ärligt, svårt för att springa med mask, känner en slags panik när jag tycker att jag inte får utrymme att andas ordentligt, en instängd lite obehaglig känsla som lätt resulterar i lite panikkänsla, därför har jag aldrig riktigt gillat dessa maxtester. Dock väldigt spännande att få ingå som försöksperson i världens första stora trailtest av löpare. En ära att delta och riktigt intressant forskningsstudie, som jag säkert får anledning att återkomma till. 

På en av de lättare partierna under gårdagens test.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-