logo_lena_gavelin

Löpteknik

Här tränades löpteknik igår, i samma strålande sol... Här tränades löpteknik igår, i samma strålande sol...

Igår drog jag igång löpkurser med tre grupper från östersunds kommun. I fantastiskt höstväder med sommarvärme fick jag möjlighet att prata och öva löpteknik med nära 50 löpare på alla nivåer i tre olika grupper. Härligt är bara förnamnet.

Vad pratade jag om då? Jo, för det första att vi ska fokusera på att ta all energi framåt i färdriktningen.
Vi plockade fram olika redskap som ska hjälpa till att förbättra löptekniken.
Fokus under kvällen hade vi på:
 - Armar och armpendling
 - Hållning
 - Höft, undvika att bli sittande
 - Frånskjut i steget
 - Avslappnad löpning, att hitta sitt eget flyt :-).

Vi höll i örsnibbar, sträckte ut armbågarna för att träna hållning, vi knep femkronor mellan skinkorna och vi övade löpteknik i intervallform...  Det övades och övades och jag blev så inspirerad och lycklig över att se alla löpare vid Storsjö soliga strand, att jag helt glömde att föreviga med ett foto, istället kommer därför ett kort på samma plats men för tre månader sedan. På onsdag kör vi igen, med ny grupp :-)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-