logo_lena_gavelin

Lidingöloppet

Tack vare dina råd och inspiration lyckades jag slå mitt personbästa med 6 minuter. Känns fantastiskt bra! Dra på i backarna, ta det lungt vid vätskekontrollerna och tillåta sig att gå i uppförsbackarna gjorde att det var en fröjd att springa tre mil. - från en nöjd löpare från helgens Lidingölopp.

Jag stod inte själv på startlinjen på årets Lidingölopp. Idag är jag däremot oerhört stolt över att få hjälpa andra att nå sina mål på bl.a. Lidingöloppet och när jag efter helgen får dessa rader på min mail, känner jag mig extra glad, även om jag inte själv genomförde 30 tuffa km på Lidingö i lördags.

Det var några år sedan jag nu stod på startlinjen för Lidingöloppet 30 km. Men jag har fortfarande ett speciellt förhållande till Lidingöloppet, ett av mina favoritlopp under min aktiva karriär. För mig är "riktiga" Lidingöloppet 30 km. Just för att den distansen och den terrängen finns bara på Lidingöloppet. Jag vann damernas 30 K 2002,2004,2005 och 2006, var tvåa 2008 och hade som sämsta tid 2:00:00, min bästa tid 1:53:13 står sig fortfarande som damrekord på distansen. Att jag dessutom sprungit fem Lidingö 15km  och två 10 km i K22 och dessförinnan ytterligare ett antal 10 km i juniorklass, så förstår ni att jag har ett speciellt hjärta för det loppet. Jag har dessutom sprungit Lidingöloppet Kina.

Seger i Lidingöloppet 30 K 2006
Seger i Lidingöloppet 30 K 2006

Idag har jag inte samma längtan att tävla och har inte hittat tillbaka till att springa bara för upplevelsen, jag vet mycket väl att jag inte kan göra de tider jag en gång presterat, men kanske jag kommer tillbaka om några år och spränger den där 2 timmars gränsen.

Bra jobbat alla löpare som genomförde årets Lidingölopp, kanske ses vi därute om några år... Men till dess glädjs jag lite extra till de jag lyckats stötta på vägen motnågot extra.

// Lena

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar