logo_lena_gavelin

Vad tränar du inför?

När jag var ute på min lilla fjällöpning mellan Ramundberget och Vålådalen fick jag den frågan ett par gånger. Vilket fick mig att reflektera lite extra inför frågeställningen. När någon vandrar med tung ryggsäck och kraftiga kängor mellan stugorna, tror jag inte det är någon som frågar vad de tränar inför, kanske snarare i sådana fall, om de tränat för att kunna genomföra det.

När jag satsade på att hela tiden göra bättre tider, kvalificera till mästerskap, så var löpningen/träningen inriktad just på det att springa fortare, ta nya personbästa, vinna tävlingar o.s.v..

Just nu kanske det är så att jag tränar just för den glädjen jag finner i att springa och för att just klara av den här typen av turer. För mig är att springa i fjällen en upplevelse, frihet och härlig tur just där och då. När jag springer i fjällen tänker jag inte träning på det sättet som jag kanske gör när jag springer på landsväg, bana eller liknande, jag tänker inte km tider, eller tid överhuvudtaget. Jag stannar vid en bäck och dricker, vid en utsikt och bara njuter, stannar för att fylla på med lite energi av t.ex. choklad, smörgås eller något annat.

Kanske är det just därför jag tränar idag, för att jag tycker det är en glädje att kunna springa, en frihet att kunna ge sig ut på fjällen och ta sig flera mil utan tanke på tid och rum.

Glädje och frihet i fjällen.
Så till er som ännu inte testat att springa i fjällen eller skogen i höst, det är inte försent det är fortfarande väldigt fint både i fjällen och ute i skogen. Ta en tur till någon fjällstuga, fika, njuta och uppleva. Det är kanske då du tackar dig själv att du lagt ner den träning du gjort, som gör att du faktiskt klarar av att ta dig fram med löpskorna ett par mil och glömma tider och hastighet. Och faktiskt jag tycker nog att det är mycket lättare att ta sig fram med lätta löpskor, lätt ryggsäck och tunnare löpkläder, istället för tunga kängor och 15-20 kg ryggsäck…

Det blir ingen mer fjällöpning för mig den närmaste tiden, jag blir nog kvar med jobb och köksrenovering under resten av hösten, men då tar jag istället någon tur i skogen, där jag kan uppleva natur och skiftningar, glömma tider och prestation...

// Lena

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Gustav » Nya mål:  ”Kloka ord. Allt är inte givet och självklart, allt blir inte som man tänkt sig. ..”

  • Roger Jern » Coaching Online:  ”Hej Lena ! Önskar hjälp med ett träningsprogram. ”

  • Jenny Wikner » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en bra föreläsning Lena! Ser fram emot din kurs senare i vår =) ”

  • Marie » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en härlig start på morgonen och bra föreläsning! :)”

  • Julia » Morgonträning för piggare dag:  ”Tack för en trevlig morgon Lena! Nu har jag anmält mig till en av löpargrupperna..”

Bloggarkiv

Länkar