logo_lena_gavelin

Trail Camp Alquézar 2018

5-12 maj

Vill du uppleva ett löparläger, med upplevelser i fantastisk miljö, berg, dal och spanska byar. Vi befinner oss i spanska pyreneérna, med en unik miljö att springa bergslöpning. Efter härliga timmar med löpskorna, äter vi fantastisk spansk mat, mycket lokalproducerat, smakar vin från de lokala vingårdarna och njuter av dagens upplevelser i den charmiga byn, Alquézar.

En vecka du inte får missa om du älskar löpning, upplevelser, hitta nya löparvänner, njuta av god mat, nya erfarernheter och denna lilla pittoreska by där bergen och löpstigarna finns direkt utanför huset.

Häng med du också!
För att alla ska få ut så mycket som möjligt av resan, träningen och miljön, så åker vi med en mindre grupp, max 14 deltagare.
Anmäl dig nu!
Under varje pass finns minst två ledare för att alla ska kunna springa på sin nivå. Det vitigaste med våra löpturer är upplevelsen, inte km tider.

Avresa: lördag 5 maj  Arlanda 12.35 (Ankomst Barcelona 16.00)
Transfer till byn Alquezar ca 4 timmar(med fikastopp)
Hemkomst: lördag 12 maj, Arlanda 18.25 (Avgång Barcelona 14.50)

Boende:
Hotel Villa de Alquezar
Kung Sancho Ramirez forna slott är nu ett underbart hotell omgärdad av en rofylld trädgård med soffor. Rummen har alla fantastisk utsikt över Alquezar, kyrkan och det gamla slottet.

Preliminärt program

I resan ingår:

  • Gruppträning med traillöpning tillsammans med Lena Gavelin, hjälpledare och lokala guider
  • Flyg Arlanda-Barcelona t/r.
  • Transfer med bil och minibuss från Barcelonas flygplats till Alquézar t/r, samt alla transporter på plats och utflykter som ingår i programmet..
  • Del i dubbelrum, 7 nätter på Hotel Villa de Alquézar med frukost.
  • Helpension; frukost, lunch, middag och mellanmål. Frukost på hotellet, övriga måltide på lokala restauranger.
  •  Picknick-lunch.
  • Besök på vingård med vinprovning.

Detta ingår inte:

  • Dryck till maten.
  • ​Enkelrumstillägg, 2600 kr för veckan
  • Egna utflykter

Vem kan följa med?
Alla som gillar löpning, upplevelser, utmaningar, god mat efter träningspassen och en unik miljö.
Vid behov kommer vi att under passen dela in oss i mindre grupper för att anpassa din nivå. Möjlighet att välja kortare sträckor och alternativa pass.
Vad krävs?
Du tränar ett par gånger i veckan. Du springer någon gång pass på två timmar eller längre. Under lägret kommer det att bli ganska många mil och höjdmetrar på en vecka, så det är bra om du vissa veckor har legat på lite högre träningsmängd, så är du bättre förberedd. Det är absolut ingen resa för elitlöpare, du bör inte heller vara helt nybörjare, huvudsaken är att du gillar löpning och att vara ute längre turer med lätt ryggsäck på ryggen. 
Kort beskrivning av passen:
Vi kommer under lägret göra turer från på 6-8 km till långtur på ca 30 km, och allt däremellan. Det blir mycket löpning i bergen och därmed många höjdmetrar, i många backar går vi för att det är för brant att springa, det är ändå bra att ha lite "backvana". Vi gör många stopp både korta och lite längre. Tittar på en utsikt, tar kort, vilar benen, ev. ett dopp i lagun eller ett vattenfall, njuter!
Löpningen ska vara en upplevelse!

Pris för träningscamp i Spanien, med boende i dubbelrum inkl. helpension tre-rätters middagar: 
13 900 SEK inkl. flyg Arlanda-Barcelona t/r. Tillägg för enkelrum, 2 600 kr.

- Via run4heart: lena@run4heart.se eller formuläret nedan
 ange namn på samtliga personer som önskar resa. Anmälan bekräftas inom två arbetsdagar.
- Via Pampas Travel , klicka på länken och du kommer direkt till bokningsformuläret.

Ett inbetalningskort från Pampas Travel skickas ut i god tid innan resan med samtliga resevillkor och betalningsdatum. 
Antal deltagare: Max. 14 personer.

Resan är ett samarbete med Pampas Travel, som tillhör Pampas Nordic Group & Consultancy AB| Org. nr. 556964-0203 står för resegaranti hos Kammarkollegiet. 

På våran topptur under lägret 2016, gruppen tillsammans med vår lokala guide Pau Jordan.
På våran topptur under lägret 2016, gruppen tillsammans med vår lokala guide Pau Jordan.

Kort intervju av en lägerdeltagre från tidigare år.

Joakim följer med för tredje året, första veckan i maj 2016 Joakim följer med för tredje året, första veckan i maj 2016

Joakim Grassman är en av deltagarna som varit med flera år. Jag blev intresserad varför han vill komma tillbaka, här är några av Joakims svar:
·  Vad är det som gör att du återkommer till trail-camp Alquézar? 
Själva sammanhanget med reseledning och guidning till otroligt vackra och underbara miljöer att få utöva löpning i. Men det är ändå och Lena och Raúl som är resan, de är mycket bra kombination av kunskaper och glädje.

 ·  Hur skulle du beskriva: 
Tänk dig Sagan om ringen eller Games of thrones. I Alquézar så bor man inte bara i denna miljö, du är i den, men på modernt hotell. Läste några veckor sedan ett citat i min veckokalender av  Albert Einstein, som passade på denna ort.” Få är de som ser med sina egna ögon och känner med sina egna hjärtan.” Byn är ingen så kallad turistort vilket jag finner skönt. Men ändå finns det lilla torget med uteserveringar  där man kan koppla av efter dagens löpning

 
 ·  löpningen på trail-camp? 
Löpningen är otroligt vacker runt Alquézar, nästan som en lång strapats i en westernfilm, men det är vackra stigar som man inte springer vilse på. Mycket gå i branta uppför och efter teknik också utför där man måste hålla absolut fokus på löpningen.

- omgivningarna?
 Man bor ju mitt i ett vykort. Men utflykterna, till ännu mer spektakulära omgivningar som Rodellar och Odessa är helt magiska.         

Pau Jordan, en av de lokala guiderna som springer med oss på plats och har guidat mig genom de bästa trailturerna runt Alquézar.

Pau är en van bergslöpare och springer bergsultra, han är även en av dem i organisationen bakom UTGS, Ultra Trail Guara Somantano. Läs mer om UTGS och vår resa dit.

Ex. på dagsprogram från 2015:

Dag 1

Lördag 19 april: Ankomst till Spanien

Avgång från Arlanda på morgonen. Ankomst Barcelona under förmiddagen och transport i vår egen buss till byn Alquézar i Pyrenéernas hjärta. Resan tar cirka fyra timmar, efter vägen stannar vi och avnjuter en spansk lunch och njuter av förändringarna i landskapet när storstaden Barcelona och Kataloniens torra slätter byts ut mot dramatiska berg och pittoreska, gröna byar. Tidig eftermiddag kommer vi fram till vårt fina Hotell Villa de Alquézar. Vi checkar in och byter om, kör ett lätt distanspass på 6–8 km. På kvällen umgås vi och presenterar oss. Lena och de andra ledarna kommer att gå igenom veckans program för Trail Camp Alquézar. Vi avslutar dagen med spansk middag.

Dag 2

Söndag 20 april: Trailpass och styrketräning

Frukost på Hotell Villa de Alquézar. Efter frukost samlas vi och går igenom dagens träning och eventuella frågor som ni har innan vi beger vi oss iväg på vårt första ”riktiga” träningspass. Terränglöpning i 14 km med cirka 750 h.m. Tillbaka vid hotellet väntar en härlig lunchbuffé utomhus. På eftermiddagen står styrketräning på programmet. Dagen avslutas med gemensam middag på en av Alquézars restauranger.

Dag 3

Måndag 21 april: Långtur och föreläsning med Lena Gavelin

Efter frukost samlas vi och går igenom dagens tur och eventuella frågor. Långtur med löpning i cirka 25 km tillsammans med Lena och hennes team. Efter lunch finns möjlighet att på egen hand upptäcka den vackra byn Alquezár där vi bor. Innan middag samlas vi och lyssnar på en inspirerande föreläsning med Lena Gavelin om utmaningar i träningen. Efter föreläsningen äter vi middag tillsammans i byn.


Dag 5

Onsdag 23 april: Vilodag: morgonjogg, besök på vingård och Tapasmiddag i Barbastro!

Morgonjogg, cirka 8 km “lätt” löpning. Frukost på Hotel Villa de Alquézar. Besök på vingård och egen tid i bergsstaden Barbastro. Lunch, vinprovning och tapasmiddag i Barbastro ingår. Vi åker vår egen buss Alquezár-Barbastro t/r.

Möjlighet att boka ett personligt samtal med Lena Gavelin.

Dag 7

Fredag 25 april: Vi ger järnet bäst dagen! 32 km/1700 h.m.

Efter frukost beger vi oss i väg i vår egna buss till den stora nationalparken Ordesa. Här väntar en dag med underbar trail-löpning på fina och omväxlande leder. Totalt springer vi cirka 32 km med 1700 h.m. Lunch ”i det gröna” vid målet. Hemresa till hotellet tidig eftermiddag. Egen tid fram till cirka 20.00 då vi äter en gemensam middag.

Dag 9

Söndag 27 april: Hemresa
Tidig morgon, avgång hotel Villa de Alquézar. Frukost på vägen. Flygavgång 11.55 från Barcelona. Anländer till Arlanda kl.15.20.

Detta kan du också boka in under din resa:
• Massage 30 eller 60 minuter på hotellet.
• Rappel (klättning och fira ned sig med rep) i Peña Castibián
• Via Ferrata i Puentes Tibetanos (vandring på led med broar i Pyrenéerna).
• Canyoning och Rappel.
• Vandring med guide från Tozal till Alquezár längs floden Vero.
• Vandring till klippmålningar och besök på museum i Mallata

För priser på extra aktiviteter, mer information om Trail Camp Alquézar och utförligare dagsprogram se www.pampastravel.se.

Pris: 13.900:-

inkl. moms